84-годишната Каля от Карнобат, която бе премазана от 18-годишен шофьор на тротоар в Карнобат е издъхнала в болницата. Възрастната жена е починала малко преди 15 часа днес.

Каля бе блъсната от "Мерцедес"-а, управляван от Алекс Димов и получи множество травми от удара, включително и черепно-мозъчни, което направи състоянието й несъвместимо с живота. Лекари от УМБАЛ Бургас дълго време се бореха, за да я спасят, но травмите бяха прекалено тежки.

Трагичният инцидент се разигра около 8 ч. тази сутрин, на карнобатската улица "Петър Берон" 33. 18-годишният Алекс Димов от ромската махала премаза 70-годишната Ганка Николова, която издъхна на място и съсдеката й Каля на 84 г.

По данни на разследващи неопитният шофьор, който имал само месец стаж зад волана, изтървал управлението над колата, след като тя преминала през бабуна. Най-вероятно водачът е карал с превишена скорост.

Двете жертви на катастрофата отивали на гробищата, за да почетат мъртвите си роднини. И Ганка и Каля имали починали синове, затова рано сутринта се приготвили и тръгнали. На Каля синът й починал само преди шест месеца. В болницата днес бяха другия й син и двете и снахи.  Кървавата катастрофа станала на около километър преди Гробищния парк.

Очаква се обвинението срещу Алекс Димов да бъде квалифицирано като по-тежко.  Пробата на Димов за алкохол е отрицателна. Очакват се резултатите от пробата за наркотици, които трябва да излязат до 24 часа. Прокуратурата най-вероятно ще поиска постоянно задържане под стража на неопитния шофьор.

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото