Прокуратурата е назначила от днес охрана на Васил Божков и близките му, съобщи адвокатът му Георги Гатев пред медиите, след като приключи разпитът на клиента му.

Охраната е разпоредена във връзка с молба, отправена от Божков преди време, когато искаше да даде показания по делото, обясни Гатев и добави, че охраната ще се изпълнява от служители на Главна дирекция "Охрана" или от МВР.

"Той не се страхува, но има опасения", каза адвокатът, цитиран от БТА. 

Божков беше разпитван вчера и днес във връзка с образувано дело по негови твърдения, че е дал 60 млн. лв. на бившия министър на финансите Владислав Горанов. 

Гатев допусна, че могат да се проведат нови разпити на замесените в казуса, заради направените твърдения на Божков.

"Без доказателства няма да стане. Само дума срещу дума не може да бъде. Има материали по делото, има доказателства - къде преки, къде косвени", коментира той.

Гатев посочи и, че към момента няма основание да поставя под съмнение обективността на разследването и начина, по който се води. "От моя гледна точка то се води на този етап обективно и всестранно", каза той.

На 26 август съдът остави в ареста Божков по едно от делата срещу него, свързано с хазартния му бизнес. Ден по-рано той се върна в България от Дубай, където пребиваваше и беше задържан на летището в София.

Във връзка със задържането на Божков, адвокатът му каза, че има основание да поиска на клиента му да не се налага никаква мярка за неотклонение.

Адвокат Георги Гатев

Снимка: БТА