Софийският градски съд даде 25 години затвор на строителния предприемач Драгомир Драгомиров, обвиняем за двойно убийство.

На 18 май м.г. Драгомиров откри стрелба в офис на инвестиционната компания "Алдис" на ул. "Ради Радев" 18 в столичния кв. "Витоша". На място загинаха 38-годишният Вячеслав Коев и 61-годишната Стойка Мишева, а синът на убитата Станимир Михайлов бе прострелян в главата и опериран в УМБАЛ "Света Анна". Тогава лекарите обявиха, че състоянието му е почти несъвместимо с живота, но след три операции младият мъж оцеля.

Мотивът за двойното убийство е, че инвеститорите са дължали на Драгомир Драгомиров над 100 000 лева за извършени от фирмата му строителни дейности.

Делото срещу убиеца се гледа по съкратена процедура и той призна вината си. Драгомиров помоли съда за снизхождение. Затова процесът прикючи в рамките на ден.

"Аз съм строител от 1989 г., построил съм десетки сгради, направил съм много ремонти, включително и на Съдебната палата. Те отказаха да ми платят не само за тази сграда, която тогава строях, но и за предишен строеж. Почерних живота на тези хора и на своето семейство", бяха последните думи на двойния убиец, цитирани от "24 часа". 

Адвокат Емануил Йорданов, който е защитник на роднините на Вячеслав Коев, настоя за 30 години наказание, като ако има намаление, да не бъде повече от година две. Трендафил Трендафилов, който представлява Станимир Михайлов и Сашо Мишев, съпруг на Стойка Мишева, поиска максимално наказание.

Според магистратите, присъдата, която е трябвало да получи обвиняемия е доживотен затвор, но поради съкратения процес, по закон наказанието се намалява с една трета. 

Решението на градските магистрати не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.