На кадрите се вижда как мъж с качулка се приближава до две жени и рита силно едната от тях в гръб, след което тя изхвърча на няколко метра и пада на земята, предаде Дарик радио.

Нападението е извършено на оживено и осветено място, което прилича на метростанция или търговски център. 

Извършителят побягва заедно с друг мъж с качулка, който се мярка за секунда във видеото. Лицата и на двамата не се виждат. Краткото видео явно е заснето от приятеля на нападателя, тъй като камерата се движи плътно след него и следи приближаването му към набелязаната жертва. Когато тя пада на земята, се чуват одобрителни викове, след което записът прекъсва.

24-секундният клип е споделен в канала на DER Politiker News в Youtube, като се посочва се, че престъплението е извършено в Холандия. Видеото е със заглавието „Мигрант рита жена в гръб Част 2”. 

Засега няма никаква официална информация за случая. И при нападението в берлинското метро първо се смяташе, че нападателят е бежанец, но след това германските власти установиха, че той е българин от ромски произход. Рецидивистът Светослав от варненския квартал "Максуда" е обявен за издирване. Полицията в България обаче още не го търси, тъй като не е издадена Европейска заповед за арест.

Междувременно българският посланик в Берлин Ради Найденов заяви, че в Германия вече има 2-3 подобни нападения и изрази надежда, че такива инциденти, които нормален човек не може да приеме, няма да се превърнат в мода. От днешното видео обаче става ясно, че вече има сходни случаи в поне още една държава.

В същото време в софийското метро скинари са заплашвали 7-годишно момиченце от ромски произход, което било заедно с братчето си и приемната им майка. Младежите викали, че трябва да се върне Аушвиц и че ще ги пратят в Орланодвци, където се намират гробищата.