Директорът по проучванията и разработките и вицепрезидент на Новолипецкия металургичен комбинат Бруно Чарлз де Куман е паднал без видима причина от 9-ия етаж на сграда в Москва ,където е било жилището му и е починал на място, съобщи телевизия Рен.

Куман е работил за най-богатия по версията на "Форбс" за 2018 година руснак и собственик на предприятието- Владимир Лисин. Назначен е през юни 2017 година. Състоянието на Лисин е 19.1 млрд. долара, като се е увеличило с 3 млрд. долара за последната година, съобщи "Форбс".

Той е доктор на науките от Cornell University, преди да отиде в Русия е работил като координатор на изследователските центрове на групата предприятия, принадлежащи на Лисин.

Според показанията на негов познат, Куман е бил сам в жилището си на 9-ия етаж в престижен район в Москва и е трябвало да слезе при него.

Вместо това обаче, той е паднал от прозореца си и е починал на място. Според първите информации, не е бил пиян, бил е в добро здраве. Причините за смъртта му се разследват.