От пресцентъра на самопровъзгласилата се Луганска народна република съобщиха, че при въздушния удар са използвани касетъчни бомби и че сградата е частично разрушена, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Различни информационни източници съобщиха за между две и пет жертви и много ранени в резултат на частичното сриване на сградата и пожара.

Руското външно министерство обвини украинските власти в ново престъпление срещу собствения си народ.

Киев обаче отрече самолет на украинските ВВС да е обстрелвал сградата, както твърдят сепаратистите.

Според Владислав Селезньов, говорител на правителствените сили, които водят операциите срещу сепаратистите, последните сами причинили експлозията, като изстреляли топлинно-насочваща се ракета по украински изтребител. Ракетата обаче се врязала в сградата на областната администрация в Луганск.

Селезньов обаче призна, че украинските ВВС са извършили въздушни удари срещу два опорни пункта на сепаратистите в Луганска област в рамките на започналата "пълномащабна офанзива с цел неутрализиране на терористичните групи в Луганск".
Когато украинският изтребител са връщал от атаката, сепаратистите се опитали да го свалят, изстрелвайки злополучната ракета.

САЩ разполагат с доказателства, че Москва продължава да допуска бойци и оръжия да влизат в размирната източна част на Украйна, предаде Франс прес, като цитира американският министър на финансите Джейкъб Лу.

Русия отхвърля обвиненията, че е замесена в дестабилизирането на обстановката в Украйна и многократно е призовавала Киев да преустанови "наказателната си операция" в източната част на страната, припомня Франс прес.