18-годишният Итън Линденбергер от Охайо отпразнува своето пълнолетие като си направи всички ваксини, които през годините не са му били поставяни, защото родителите му не разрешавали. Новината обиколи американските медии, след като стана ясно, че в щата Вашингтон има епидемия от морбили, предаде bTV.

Майката на момчето Джил Уилър не ваксинирала сина си, след като разбрала, че е възможно да се откажеш от задължителната имунизация. Итън има братя и сестри на възрасти 16, 14, 5 и 2 години, които също не са ваксинирани. 16-годишното дете от семейството също иска да се ваксинира, но тъй като е непълнолетно, не може да направи това без съгласието на родителите си.

Снимка: Facebook

След като Итън взима решението да се ваксинира се обръща към потребителите в сайта "Редит", за да разбере къде трябва да отиде, за да си направи ваксините. В интервю младежът каза, че се притеснява най-много за 2-годишната си сестра.

"Къса ми се сърцето като се замисля, че може да се разболее от морбили и това ще е", коментира той.

В интервюто Итън обясни също какво е мнението на родителите му за ваксините.

"Родителите ми смятат, че ваксините са някакъв правителствен заговор. Това е глупаво и съм имал безбройни скандали с тях на тази тема. Заради техните вярвания аз никога не съм бил ваксиниран - един бог знае как съм останал жив", каза още момчето.

Майката на Итън коментира, че възприема неговото решение да си постави всички изпуснати ваксини като "шамар в лицето".