Шествие за Хелоуин в един от най-популярните квартали с ресторанти и барове в южнокорейската столица Сеул се превърна в реален ужас, след като около 100 000 души са се събрали да отбележат празника без ограниченията на противоепидемичните мерки, предават световните агенции.

Около полунощ местно време в полицията са постъпили стотици сигнали за пострадали, след като огромната тълпа е навлязла в тясна улица. Десетки хора, които са били напред, са били стъпкани и задушени.

На местопроизшествието пристигнаха десетки линейки и коли на полицията.

От пожарната в Сеул съобщиха, че на място са изпратени около 400 служители на спасителните служби. Лекари и парамедици оказват помощ на място на десетки, които са получили сърдечен арест. 

В социалните мрежи пък се появиха снимки на тела в черни чували по улиците в квартала, който се намира северно от река Хан. 

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол свика спешна среща и призова служителите на реда да осигурят бързо лечение на ранените и да осигурят безопасността на публични места. Агенция Йонхап предаде, че кметът на Сеул У Се-хун е решил да отмени посещение в Европа заради случилото се.

Според местни медии до трагедията се стигнало, след като голям брой хора се втурнали към бар, след като чули че местна знаменитост е влязла вътре.