Британското правителство обвинява Москва за отравянето с нервнотоксично вещество на Скрипал и дъщеря му, което породи небивала вълна от взаимно експулсиране на дипломати между Запада и Русия.

"Тяхната теория няма да се потвърди в никой случай, защото е невъзможно да бъде потвърдена", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руски информационни агенции.

"Британският външен министър, който обвини президента Путин, и британската министър-председателка ще трябва по един или друг начин да погледнат в очите колегите си от Европейския съюз и да се извинят на Русия. Тази патова ситуация стигна твърде далеч", каза Песков.

По искане на Русия днес в Хага се свиква съвещание на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО). Осъждайки антируската кампания, президентът Владимир Путин изрази надежда срещата да даде възможност да се сложи точка на обвиненията срещу Москва.

"Според международни експерти подобни нервнопаралитични субстанции могат да се произведат в двайсетина страни", заяви той.