След като измисли държавата "Летиция" (вместо Латвия), румънската евродепутатка Мария Грапини се похвали вчера, че е била на посещение в "Тела Вив", съобщи румънският в. "Адевърул".

Грапини, която е излъчена за евродепутат от партия Алианс на либералите и демократите, направи новия гаф на страницата си във Фейсбук, където искаше да поздрави последователите си в края на работния ден. По-късно, вероятно осъзнала грешката, Грапини изтри публикацията.

Гафът предизвика множество коментари и шеги във Фейсбук, пише "Адевърул". Посолството на Швеция в Букурещ написа: "Поздрави от Кисе Льов", като промени по примера на Грапини името на булеварда, на който се намира централата на АЛДЕ в Букурещ - бул. "Павел Кисельов".

През април тази година Грапини измисли държавата "Летиция". Отново във Фейсбук тя съобщи, че е имала среща със свои колеги от България, Полша, Унгария и "Летиция", на която са обсъждали как да спасят международния транспорт.

След новата издънка на евродепутатката компанията за резервации на самолетни билети вола.ро обедини двата гафа и обяви, че предлага полети до всички важни градове в "Летиция": Тела Вив, Бар Целона, Вал Лета, Лиса Бон, Нюй Орк и Кве Бек.

Грапини бе в центъра на медийното внимание и при избора на Лаура Кодруца Кьовеши за европейски главен прокурор. Тя се опита да пропусне един глас при преброяването на бюлетините в полза на Кьовеши, но бе забелязана от своя колежка от Холандия, която не й позволи да продължи броенето.

След новия гаф Грапини написа във Фейсбук: "Големите журналисти съобщиха новина: написала съм тази нощ Тела вив вместо Тел Авив! Очевидно, поправих го. Хууубаво! Това е новината на техния живот! А защо тези журналисти не пишат за моята дейност? Лесно е да се разбере! Не съм крала, нямам договори с държавата, не съм сътрудник на Секуритате, а съм патриот, боря се за Румъния, помагам колкото мога на хората! Това е! Ще продължа да изпълнявам дълга си, колкото и да ме бламират!".