Ядосани китайци се заканват, че няма да гледат игралния филм на “Дисни” “Мулан” заради изказвания на главната актриса. Миналата седмица Лиу Ифей, която се превъплъти в ролята на Мулан, изрази своята подкрепа за полицията в Хонконг по повод протестите. 

Китайската актриса сподели китайска пропагандна картинка за полицейска репресия по време на масовите антиправителствени протести в града и  си навлече гнева на изключително много потребители в социалните мрежи, съобщава bTV.

Постът на актрисата е харесан над 75 хил. пъти от публикуването му и е споделен над 65 хил. пъти. Първоначално изглеждаше, че актрисата е събрала огромна подкрепа от обществото в защитата на местната полиция, но в забранените в Китай социални платформи "Туитър", "Фейсбук" и "Инстаграм" се появи хаштагът #BoycottMulan.

Ифей не е единствената кино звезда, която заяви подкрепата си за полицията през последните дни. По-рано през седмицата Джаки Чан и Тони Леунг Ка-фай също подкрепиха униформените. Все още не е ясно дали призивите за бойкот на новия филм "Мулан".