Германската полиция започна разследване, след като в участък от железопътна линия в Берлин е била установена повреда на контактната мрежа, причинена умишлено. Близо до мястото по информация на в. "Билд" е намерено знаме на групировката "Ислямска държава", предаде Франс прес.

Полицията уточни, че разследва "подозрения за опасна намеса в железопътния транспорт" и евентуален "политически мотив" за това, предаде БТА.

Според "Билд", който цитира федералната полиция, знаме на джихадистката групировка и 60-ина пропагандни брошури с текстове на арабски са били намерени в периметър от 300 метра около повредената контактна мрежа. На мястото е открито и приспособление с куки.

Националната железопътна компания "Дойче бан" е уведомила тази сутрин федералната полиция за повредена контактна мрежа в югоизточната част на Берлин, откъдето преминават предимно влакове от и до предградията и влакове на дълги разстояния.

Движението на влаковете по тази линия е било спряно, а специалисти по криминология са отишли на терен да направят снимки и да вземат веществени доказателства, посочи полицията.