Нудистки плаж на езеро в Чешката република се прочу по време на пандемията от коронавируса, след като световните медии съобщиха, че местната полиция настоява нудистите да носят предпазни маски на лицата.

Полицията публикува предупреждение в интернет под мотото: "Голи тела - да, открита уста - не". Изглежда, то дава добри резултати, каза говорителката на полицията Маркета Яновска пред ДПА.

През почивните дни за Великден полицията не е установила други нарушения в района на плажа край град Лазне Бохданец - популярен спа курорт.

В Чехия носенето на защитни маски на лицето е задължително от 19 март, като мярка срещу разпространението на коронавируса. Изключение бе направено единствено за онези, които излизат да тичат на открито.

Говорителката на полицията обаче ясно заяви: "Не смятаме за спорт това да лежиш гол във водата".

Балнеоложкият курорт Лазне Бохданец е разположен на около 90 км източно от столицата Прага. По данни на чешкото министерство на здравеопазването в страната има 6101 потвърдени случая на зараза с новия коронавирус до вторник вечерта, досега от Covid-19 са починали 161 души.