Кандидат-президентът Борис Надеждин обяви, че ще продължи да оспорва съдебното решение да бъде дисквалифициран от предстоящите този месец избори за държавен глава в Русия, след като днес Върховният съд на страната отхвърли последното му до момента обжалване, съобщи Ройтерс.

Надеждин се опита да се изправи на изборите срещу президента Владимир Путин с антивоенна програма, но беше спрян от участие, след като Централната избирателна комисия на Русия обяви, че е открила нередности, включително недействителни подписи във внесените списъци за издигането на кандидатурата му.

Той заяви, че планира да обжалва отново в президиума на Върховния съд, а след това и в Конституционния съд. "Няма да спра, ще се боря до край", заяви Надеждин, цитиран от БТА.

Преди няколко седмици Надеждин заяви, че има "нулев" шанс да се появи на бюлетина за президентските избори на 15-17 март, но използва съдебните обжалвания, за да се представи като борец, който ще играе бъдеща роля в руската политика.

Преди да бъде дисквалифициран, той привлече внимание по време на кампанията си с критики срещу войната в Украйна, определяйки я като "фатална грешка" на Путин.