Бившият македонски премиер Никола Груевски, който избяга в Унгария, днес получи нов 30-дневен арест по делото "Титаник" за измами на предишните парламентарни избори, съобщи МИА.

Председателят на съдебния състав съдия Осман Шабани заяви на днешното гледане на делото в Наказателния съд, че е взето решение за определяне на мярка арест от 30 дни, смятано от деня на неговото откриване. Мярката арест бе поискана от прокурорката от Специалния съд Лиле Стефановска на предишното заседание на съда. Преди това съдът реши Груевски да бъде съден задочно, предаде БТА.

Днешното съдебно заседание продължи с четене на СМС послания. По-голямата част от съобщенията, които се представят пред съда, са между обвинените Миле Янакиески и Гордана Янкулоска, и се отнасят до организиране на гласоподаватели от диаспората за изборите през 2011 година. От СМС комуникацията се вижда как е било договаряно изработване на паспорти и как са били спечелвани гласоподаватели и кандидати чрез дипломатическите представителства на страната в чужбина.