Парична награда от 300 000 евро обявиха гръцките власти за всеки, който предостави данни и информация на компетентен орган, относно извършителите на грабеж и брутално убийство на 20-годишна жена, извършено във вторник, 11 май, в дома й в квартал Глика Нера, Атика, съобщи "Труд".

На лицата, които ще предоставят информация и данни, ще бъде осигурена анонимност. Говорителят на гръцката полиция Теодорос Хронопулос в изявление подчерта, че "такова варварство е рядкост за нашата страна". В същото време той добави, че специален екип от служители на Дирекцията за сигурност в Атика е предприел разследвания, за да открие извършителите на бруталното убийство, за които се предполага, че са чужденци.

Съпругът на убитата млада жена, който е пилот по професия, е успял да уведоми властите, които реагираха незабавно. От първия момент на членовете на семейството е предоставена психологическа подкрепа и медицинска помощ.

Според показанията на съпруга крадците стигнали до варваска жестокост да насочат пистолет в 11- месечната им дъщеричка. Крадците проникнали в къщата през отворен прозорец, завързали мъжа, след което изтезавали съпругата, за да каже къде са сейфът и парите на семейството. 20-годишната жена е родена в Гърция, но има и британски паспорт. Крадците убили и кучето на семейството, след което го провесили на терасата на дома.

Жестокото убийство шокира Гърция, а темата е водеща във всички британски медии.