Президентите винаги са имали различия с медиите, но не е необходимо те да са пропити със злоба. Това заяви историкът и писател Рон Черноу на годишната вечеря на асоциацията на кореспондентите в Белия дом, предаде Асошиейтед прес. По традиция на вечерята на асоциацията на кореспондентите в Белия дом за главен оратор е канен комик, но този път задачата бе поверена на историк.

Черноу каза, че отношенията между президентите и пресата са неизбежно трудни и припомни, че Джордж Вашингтон също е смятал, че не е бил разбиран и че е бил оклеветяван от журналистите, но това не е прераснало във вендета.

Председателят на асоциацията Оливър Нокс пък каза, че понятията "фалшиви новини" и "враг на народа", които Доналд Тръмп използва по адрес на медиите, не са нито смешни, нито пък достойни за президент.

Доналд Тръмп, както и говорителката на Белия дом Сара Сандърс, пропуснаха проявата, за да бъдат на митинг в Уисконсин. Традицията на вечерята датира от 1921 г. От 1980 г всички президенти, без Роналд Рейгън през 1981 г., когато се възстановява от покушение, присъстват на тази вечеря.

Председателят на асоциацията на кореспондентите прочете и писмо от семейството на журналиста Остин Тайс, в което се настоява за неговото освобождаване от плен в Сирия. Там той беше похитен през 2012 г.