Премиерът уведоми министрите от своя кабинет за срещите си в Париж и Брюксел, при които Гърция беше уверена в политическата подкрепа на 27-те за програмата си за икономическо стабилизиране.

Не искаме пари от други, не искаме пари от германските, италианските, френските или други данъкоплатци. Искаме времето, което ще ни е нужно, за да осъществим нашата програма, която да върне доверието в нас и възможността да вземем заеми при нормални условия,“ изтъкна Папандреу.

Гръцкият премиер изказа готовността на гръцкото правителство “да обърне нова страница и да ограничи значително дефицитите, като същевременно постави страната на пътя на растежа“.
По думите на Папандреу Гърция се нуждае от политическа подкрепа, чрез която да бъдат предотвратени спекулациите и унижаването на страната. Министър-председателят изтъкна, че този проблем не засяга само Гърция, а е по-широк европейски въпрос.

Вчера електронното издание на британския в. "Телеграф" съобщи, че Европейският съюз е лишил Гърция от правото й на глас на решаваща за нея среща на Европейския съвет следващия месец. Това решение, според вестника, е най-голямото унижение, на което е подлагана някога страна членка на ЕС.
Преди два дни министрите на икономиката и финансите от ЕС дадоха на Гърция краен срок до 16 март да докаже, че може да приложи програмата си за свиване на разходите.