Севернокорейският лидер Ким Чен-ун изпрати послание за съпричастност до президента Доналд Тръмп след новината, че е заразен с коронавируса. В него той му пожелава всичко най-хубаво и изразява надежда, че американският държавен глава ще се възстанови скоро, съобщиха севернокорейските държавни медии, цитирани от Ройтерс.

Севернокорейският лидер изразява своята съпричастност и отправя "сърдечни поздрави" към Доналд и Мелания Тръмп, предаде Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

"Той искрено се надява те да се възстановят възможно най-скоро", посочи КЦТА. "Той изразява увереност, че те със сигурност ще се справят".

Тръмп и Ким изградиха безпрецедентни отношения помежду си. Между тях се състояха първите в историята срещи между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер.

Усилията Северна Корея да бъде накарана да се откаже от ядрената си програма в замяна на вдигане на санкциите навлязоха в застой, след като тези срещи не доведоха до споразумение за ядрено разоръжаване, но двамата лидери продължиха да си разменят послания, отбелязва Ройтерс.

Благопожелания на Тръмп изказа и бразилският президент Жаир Болсонаро.

"Пожелавам бързо възстановяване за президента на САЩ Доналд Тръмп и на първата дама Мелания", написа той във Фейсбук. "С вяра в Бог те скоро ще се възстановят и работата по управлението на страната и по кампанията за преизбирането му няма да бъде засегната".