Израелската въздушна атака разруши сградата на телевизията на "Хамас" "Ал Акса" в Ивицата Газа след поредица от предупредителни изстрели, съобщиха журналисти от АФП, говорейки за заплахи от суровата реакция на палестинските бойци.

Ударът е нанесен след порeдна ескалация на насилието между Израел и палестинските бойци в Газа, допълва агенцията, цитирана от "Фокус".

"Хамас" потвърдиха, че сградата в град Газа е била унищожена, а групировката "Ислямски джихад" е обещала да отговори на действията на Израел.

Не се съобщава за пострадали журналисти и се предполага, че работниците са се евакуирали след предупредителните изстрели. Телевизията започна да излъчва отново малко след удара от неизвестно засега място.

Снимка: AP/БТА

Израелската армия признава, че е ударила сградата, заявявайки в изявление , че телевизията "допринася за военните действия на Хамас, включително чрез предоставяне на оперативни съобщения на бойци, насочване и изрично призоваване към терористични действия срещу Израел и предоставяне на насоки за извършване на подобни терористични действия".

Според изявлението станцията е "собственост и управлявана от "Хамас".