Италианската полиция заяви, че е арестувала днес 64-годишен бивш офицер от германската армия, свързан с крайнодясната група, заподозряна в подготовка на насилствено събаряне на държавния ред в Германия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Мъжът е бил арестуван в хотел в град Перуджа, където са били открити "материали, свързани с подривната дейност" на организацията, каза полицията.

Според органите на реда са започнали процедури за екстрадиране на заподозрения.

Не може и дума да става за каквото и да е участие на Русия в предполагаемия заговор за държавен преврат в Германия, заяви междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

"Изглежда, че това е вътрешен проблем на Германия и самите те констатират, че и дума не може да става за каквото и да е вмешателство от страна на Русия", каза Песков.

Германската прокуратура съобщи, че един от обвиняемите се е свързал с представители на Москва, която групата е разглеждала като свой основен контакт за установяването на нов ред. Няма никакви доказателства, че руснаците са дали положителен отговор, допълни държавното обвинение.

Песков коментира и новината, че американският Конгрес е приел предоставянето на допълнителна военна помощ на Украйна в размер на най-малко 800 милиона долара.

"Този документ има изключително конфронтационен характер по отношение на нашата страна", изтъкна той.