Полицията поиска от присъстващите да напуснат мястото, за да може да се проведе разследване, съобщиха организаторите на събитието, цитирани от ДПА.

"Разполагаме с конкретни доказателства, според които не може да се изключи възможна терористична заплаха. Води се интензивно разследване", съобщи полицията в Кобленц.

Правителството на провинция Райнланд-Пфалц потвърди наличието на терористична заплаха и заяви, че фестивалът е спрян от съображения за сигурност.

На пистата "Нюрбургринг", където протича рокфестивалът, и където се провеждат и състезания от Формула 1, бе съобщено с високоговорители:

"Поради терористична заплаха фестивалът ще бъде преустановен за днес. Надяваме се, че ще може да продължи утре. Моля насочете се към изходите".

Свидетели съобщиха, че посетителите са напуснали спокойно и организирано.

Вижте снимки >>>

Най-известният рокфестивал в Германия обикновено е посещаван от десетки хиляди фенове на рока. На тазгодишното издание се очакват около 90 000 души.
Връх за тази вечер трябваше да е участието на групата "Рамщайн".

Десетки хиляди фенове, закупили билети за музикалния фестивал, останаха разочаровани от призива на властите за отмяна на събитието, предаде телевизионният канал ZDF.

Съоръженията, издигнати за провеждането на фестивала, се демонтират, съобщи баварският вестник Die Sueddeutsche Zeitung.

В събота властите ще вземат решение дали фестивалът да продължи.

Общо 85 банди от цял свят трябваше да изнесат концерти на четирите сцени, издигнати за събитието.