Лаура Кьовеши започва разследване за закупуването на COVID ваксините, стана ясно от публикации на Европейската прокуратура и на евродепутата Кристиан Тереш.

"Европейската прокуратура потвърждава, че има текущо разследване за придобиването на ваксини срещу COVID-19 в Европейския съюз. Това изключително потвърждение идва след изключително високия обществен интерес. Повече подробности няма да бъдат оповестени на този етап", гласи лаконичното изявление на институцията.

Малко повече яснота внася с публикацията си еродепутатът Кристиан Тереш:

"Европейската прокуратура, ръководена от Лаура Ковеши, разследва закупуването на ваксини в ЕС, официално съобщи EPPO.

Това потвърждение идва, след като обществеността беше изключително заинтересована от това как са закупени ваксините, казват още от Европейската прокуратура.

Припомням ви, че ние бяхме група евродепутати, които повече от година предприемахме действия, за да разберем съдържанието на договорите и клаузите от споразуменията, които Урсула фон дер Лайен имаше с ръководителите на компаниите производители на ваксини.

Няма да спрем, докато истината не излезе наяве!", написа във Фейсбук Кристиан Тереш - румънски депутат от групата на Европейските консерватори и реформисти.