Слух е, че бомбеното нападение е извършено от дете, каза Йълдъръм, цитиран от държавната осведомителна Анадолска агенция.

Това изявление на премиера противоречи на вчерашното изказване на президента Реджеп Тайип Ердоган, че според първите индикации нападателят е бил на възраст между 12 и 14 години.

Ердоган каза освен това, че подбудител на атентата е "Ислямска държава".

Все още не е ясно кой стои зад атентата, отбелязва ДПА. Йълдъръм каза, че без никакво съмнение властите ще изяснят кой го е извършил.

Мъка и гняв

Броят на жертвите на самоубийствения атентат в турската провинция Газиантеп се увеличи до 54 души, сред които най-малко 22 деца. Мъката на хората се смесва с гняв към държавния глава на страната Реджеп Тайип Ердоган, коментира германският телевизионен канал ARD, цитиран от "Фокус".

В Газиантеп роднините скърбят за жертвите на поредния терористичен атентат.

На погребението обаче събралите се хора са и разгневени, чуват се и освирквания. Те са последвани от скандирания против „убиеца Ердоган“, в които най-често се открояват гласовете на близките и роднините на загиналите. За тях турският президент е отговорен за атаката.

Опечалените са сигурни: атентаторът умишлено е нападнал сватбеното тържество на кюрдско семейство, някои от членовете на което са ангажирани в прокюрдската „Демократична партия на народите“ (ДПН).

ДНП вече обвини правителството, че е пренебрегнало предупрежденията за терористични атаки от страна на „Ислямска държава“. А управляващата „Партия на справедливостта и развитието“ (ПСР) е гледала безпомощно как терорът на екстремистката милиция се разпространява – при това не само в разположения в близост до границата със Сирия град Газиантеп.