Жената под карантина е пребивавала известно време в Сиера Леоне, пише "gazeta.ru", цитиран от "24 часа". Тя е изолирана във връзка с повишена температура. Детето също се намира под лекарско наблюдение.

Резултатите от изследванията ще бъдат готови в четвъртък, но по думите на белгийските лекари няма конкретни признаци на заразяване с Ебола.

В САЩ издирват за проверка 132 пътници на самолет

Втората заразена с Ебола сестра от болница в Далас е летяла със самолет ден преди да прояви симптоми; властите издирват спътниците й от полета.

Втората медицинска сестра с положителен тест за Ебола, след като се е грижила за умиращ пациент в болница в Далас, е пътувала със самолет от Кливлънд до Далас на 13 октомври, тоест ден преди да прояви симптомите на зараза.

Това съобщиха днес федерални и авиационни служители, цитирани от Ройтерс и ДПА.

Представители на федералния Център за контрол и превенция на заболяванията и на авиокомпанията "Фронтиър еърлайнс" издирват останалите 132-ама пътници от този полет.

Според показанията на екипажа жената не е имала симптоми на заболяване по време на полета.

На следващия ден, вторник, медицинската сестра Амбър Винсън, на 29 години, се почувствала зле и била изолирана и тествана за смъртоносния вирус.