В Белгия майка и бебето й под карантина заради Ебола

На летището в белгийския град Антверпен е наложена карантина над жена с новородено дете във връзка с вируса Ебола. В САЩ издирват за 132 пътници на самолет.

Обратно в новината

Коментари - В Белгия майка и бебето й под карантина заради Ебола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПА-НИ-КА!

Хаха, не ползвайте руски информационни източници, смешно е. Жената не е 'на летището в Антверпен' (оттам летят самолети само до Лондон и Джърси, не и до Африка), а живее в едно градче близо до Антверпен. Освен това още вчера обявиха, че нито тя, нито бебето са заразени с ебола, доказано е в лабораторията в Хамбург. Без да подценявам опасността от ебола, искам само да подчертая неточности с цел за в бъдеще да се проверява по-добре какво се публикува.

ЕТО ГО РЕШЕНИЕТО ЗА ЗАЩИТА РАБОТИ БЕЗОТКАЗНО ОТ 1956 :) Общевойсковой защитный комплект

Полети Белгия-София и София-Белгия има всеки ден - контрол по летищата никакъв! Буквално! Ами честито на печелившите - много скоро ще се запознаете с българската здравна система и способността на правителството да се справя с кризи!

А най-опасната болест е животът; 100% води до смърт...

А преди грехопадението не е било така. И отново няма да бъде за достойните човешки представители.

Ще ме прощавате за расизма , но (ч.ернилката) така наречена мед сестра е толкова обучена и образована , явно и също толкова "умна" , колкото и събратята си от джунгллата . Да не вземеш никакви мерки първо при контакта си с болен от ебола и след това с безотговорното си малоумно решение да иде на гости в друг град , при положение ,че е била предупредена да не пътува (поне така се спомена в няколко новинарски емисии) си е чисто престъпление и глупост .

Един път съм кацал в Брюксел и такава цигания(лудница) не съм виждал никъде, а живея в квартал населен с пакистанци в Лондон. На тва летище бяха 90% само африканци с дисаги, огромни вързопи направено от чаршафи. Европа си го заслужава де, заради тъпото си лицемерие. Точно Брюксел пък двойно!

Точно така е! Като бях там преди години още, беше пълно с тарамбуки и черни! Скоро Европа ще е халифат и залята от престъпност!

Европейският Съюз докара беля на Европа с малоумните си'Закони за човешки права',които докараха само беля на главите ни! Като стане нещо Кристалина тича като гламава да се снима с африканчета, а чялата мръсотия и беля на главите на белите хора......То бива лицемерие и простотия,ама чак пък толкова не бива!

Има една книга - състояние на страх на Майкъл Крайтън - прочети я тя ще ти даде някои отговори !

При 40% смъртност трябва всеки един човек на планетата да я прекара тая Ебола! Така броя на населенито ще се върне на нивото отпреди 25-30 години, което ще си е направо супер!

like! смъртността е повече даже, но света е пренаселен твърде много. Най-добре би било да затрие бедните народи, най-хуманния начин. Най-бедните правят най-много бели в момента

хубаво че са бедните, да купуват буклуците на богатите, да работят за без пари и да правят деца за да ни плащат пенсията като остареем

Еболата съм я карал. 1-2 дена бех на легло и не можах да ритам с мойте тигри, ама после се оправих.

Междудругото нямам нищо напротив еболата да оплющи 20-30 милиона американци, за предпочитане черни.

Що па църне? Белите по-стока ли са? Кажи му "хамериканец" и не го обиждай повече...

И 100 милиона мужици прости :)))

Тъпанар с тъпанарите!

Некъде тия дни по нюз сайтовете четах че за УСА и ЕУ нямало проблеми. Рискът бил малък да не казвам невъзможен :D

А акко не си е..л може ли да хванаш Ебола ?

АМИ ОТ 60-90 ДНИ СЛЕД КАТО СИ ИЗЛЕКУВАН - ОЩЕ НОСИШ ВИРУСА В СПЕРМАТА И ВАГИНАТА :)))

ще шляпаш чирака половин година поне , то се е видяло.

ДО ИДИОТА ДЕТО ЩЕ ЛЕКУВА ЕБОЛАТА С ВИТАМИН С ... .... ... АЗ ПЪК ЧУХ ЧЕ АКО СИ БОЛЕН ОТ ЕБОЛА И ДОКОСНЕШ НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЩЕ СЕ ИЗЛЕКУВАШ :)))

за Витамин Ц не съм сигурен, но с друсан кебап, чеснова питка, супа топчета и половин литър гроздов мъст(шира) Ебола нема шансове..

АФРИКА УМРЯ КОСТЕНУРКА ПРОСТАЦИ

вярвай те си що пилета изядохме до като беше пилешкия грип ??????????ВИЕ идиоти до кода щепьрзаляте Бьлгарите ???????????????? ние да не сме расли в саксийй

спин,птичи грип,свински грип, ебола и т.н ако се направи коктейл от всичките смъртноста ще е 100% дали някой не се опитва да заличи човечеството с невероятен по-сила и невъзможен за лекуване вирус или е просто бъдеща разработка на биологично оръжие което се тества на части? мисля че повечето бели по света са направени от хората които са жадни за свръх власт

И аз мисля, че това е поредния бизнеспроект, който ще донесе нови големи печалби на големите бизнесбандити, които не се спират пред нищо.

Визи за американци!

Или - може би - спретването на някоя нова воиничка. Така беше по времето на един военен конфликт - то не беше антракс, не беше следене на пошенските пратки... не бе отцепване на райони около сметищните контейнери, където някоя лелка си е изхвърлила старото нишесте... не беше свински, вински и не знам какъв оше грип... Нали знаете, че една от тайните, скрити мисии на лекарите, заедно с юристите, е да съдействат за стронциране на популацията - там, където е особено завишена и неприемлива... Или е част от по-пащабен световен сценарий?

Животът е кратък и скапан,така че...носете си новите дрехи и не се занимаваѝте с дреболии...

Тексас, ще се цепите от САЩ, а? На ви тая Ебола сега.. ;)

Те там са толко прости и дръвени, че направо са си отцепени на интелектуален признак... Щатският Перник е това! Не че останалите янки са много по-умни де...

Мисля, че УСА изпуснаха контрола! Заразяването при пандемия е с геометрична прогресия!

Международната здравна организация: 2010-разпространението на вируса Ебола е изключено 2011-има слаба възможност за възникване на локални огнища на Ебола 2012-съществува голяма вероятност за заразяването на големи групи хора в Африка от вируса на Ебола.Опасност за разпространение в други части на света не съществува 2013-бързото разпространение на Ебола в Африка е факт и появата на единични случаи в други континенти не е изключена 2014-човечеството е на прага на пандемия.Ограничаване на разпространение на вируса е невъзможно.Изпуснат е контролът върху разпространението му. 2015- ???

Крайно време е да се забранят полети до засегнатите региони и естествено хора с контакт на болни - медицински персонал да се постави под карантина. Тия американци как може да пуснат сестрите обгрижвали болен, а но всичкото отгоре не само ходят свободно, но си летят от град на град все едно не са потенциална заплаха. Още повече се разбра още при заразения санитар, че са пренебрегнали някои протоколи и не са спазвали правила за безопасност. Явно са подценили болестта. Нищо чудно да има още болни лица от медицинския персонал там, но кой знае къде ли летят и какво правят.

Или всичко се прави напълно целенасочено

ЧОВЕКА КОЙТО Е ОТКРИЛ ВИРУСА ЕБОЛА : "ЗА ДА СЕ ПРЕПАЗЯТ ОТ ЕБОЛА , МЕДИЦИНСКИТЕ РАБОТНИЦИ ТРЯБВА ДА СА С ОБЛЕКЛА ЗА ХИМИЧЕСКА ЗАЩИТА " ..... КОЙТО Е СЛУЖИЛ В БНА ЗНАЕ ЗА КВО СТАВА ВЪПРОС .... :))

Знам, тези облекла смърдят на гума и химия потресаващо, слагат се кошмарно трудно, и винаги им липсва по някоя част.

ЯХБЗ(Ядрена, Химична и Биологична Защита) се казва комплекта

Газ, чорапи, наметало.........

Незам защо СЗО не наложи карантина на всики които искат да напуснат градовете с епидемия от Ебола.Да,трябва да се помага и на тези хора,но поне като са бии в контакт с заразени нека ги сложат под 20 дневна карантина и чак тогава да се прибират.Много е просто нали?Или целта е съвсем друга?

Аре стига трихте коментарите, че скоро няма да има кого да цензурирате, е!!! Крайно време е да затворят ште граници, а медицинския персонал, който се грижи ца заразените, да бъде поставен също под карантина от 21 дена, а не да си фъркат със самолетчета и да разнасят заразата. Ясно е, че има неспазен протокол или друг сериозен проблем, който медиците пропускат . Африка - под тотална карантина!! Европа и Америка да забранят достъпа на тъпаците идващи от Африка - сега не ви е време нито за сафарита , нито за бизнес, нито за соц. помощи от ЕС. Да не забравя и пришълците - вън под карантина!!!

Прав си, само карантината оправя нещата. Тотална карантина, докато не се нормализират нещата. Обаче, кой има интерес, да не става това?

По-долу се споменава за филм на ужасите, който евентуално може да гледаме, в тази връзка си спомних за американския филм "Зараза", който отдавна се върти по телевизиите. Очевидно и в него става дума за същата болест, поне така изглежда всичко. Накрая намериха ваксина, вероятно и сега ще стане така, но много хора ще загинат. Боже, дано ни опазиш нас - българите, за пореден път, колкото и да сме грешни!

Да, там беше показан лошият сценарий - вирусът мутира и започна да се пренася по въздушно-капков път...

Лошо, съвсем лошо. Господи, пази ХОРАТА от тази маймунска зараза.

Аууу расист такъв! Цензура!!! :D

А-а-а, чака, брат! Петъкань НЕ мамун!!!

Кой пусна "Духът от бутилката", от приказките на братя Грим? Днес се молих на Свети Петър, да си прибере "вересиите" от 7 милиарда хора и да остави Човеците да живеят без войни, болести, мизерия и нещастия, тук на "белият свят".

С тоя смешен костюм все едно са голи..Ебаси олигофрените.Навсякъде в нета пише клас А защитен костюм.Това евентуално ще го предпази от дъжд.От ебола е пътник.

Потресаващ пропуск на сигурността е членовете на екип за грижи да бъдат оставени да пътуват в периода на зараждане на вируса. Те стават вирусоносители. Вече тия 132 ще направят пълна лудница. Те не само трябва да останат под наблюдение, но и тези, които ги наблюдават също трябва да са под наблюдение. Затова смятам, че ебола е силно подценена опасност. Ние хубаво си пишем, но явно светът се търкала и милиони ще дадат фира. В Белгия е пълно с печкообразни перничани, за които е по- важно да умрат заразени на Запад, отколкото в собствения си сос в Африка. Западът е изправен пред огромно изпитание на демократичното си общество, което не само че трябва да денонсира всички конвенции, но и трябва да се затвори преди да започнат да припадат пръскащи кръв хора по лъскавите европейски площади. ако не затворят всички граници ще гледате филми, които и най- смелите почитатели на ужасите не са мечтали.Вече три седмици сума хора пишат опасенията си, но европейските хоботи с премрежени погледи ни лъжат, че няма страшно.