Той също е участвал в лечението на либериеца Томас Ерек Дънкан, който почина преди дни в Далас, предаде NBC News, цитирана от "Фокус".

От него се зарази и 26-годишната медицинска сестра Нина Фам. За нея вече бе съобщено, че е носела предпазно облекло и още не е установено как вирусът се е предал.

Тя е била подложена на терапия с преливане на кръвна плазма от лекар - Кент Брантли, който е успял да се справи с Ебола след приложение на подобна терапия.
Смята се, че антителата в кръвта на човек, оцелял след заразяване с Ебола, могат да помогнат на друг пациент да се пребори с вируса.

Във вторник вторият здравен работник е съобщил, че има висока температура и веднага след това е бил поставен под карантина в болницата. Първоначалните тестове за Ебола са били положителни, предстоят втори тестове, които да потвърдят наличието на вируса.

Междувременно в Русия учени са на път да създадат ваксина срещу вируса. Вече са разработени няколко варианта и са започнали предклинични изпитания.

В същото време тялото на служител на ООН, умрял от Ебола в болница в германския град Лайпциг, беше кремирано. Трупът е бил дезинфекциран и поставен в специален ковчег преди кремацията.
Служители се консултират с ООН и германското външно министерство какво да правят с праха.

56-годишният мъж, който е мюсюлманин, бил приет за лечение на 9 октомври, след като се заразил с Ебола в Либерия. Ислямът забранява кремацията, но все пак процедурата беше извършена в името на обществената сигурност.