Наближава краят на една от най-необикновените години, които сме преживявали напоследък. Ако сте решили да отпразнувате този факт като изпратите 2020-а година в чужбина, все още не е късно да резервирате екскурзия наблизо или на топло и под палми.

Ако искате да имате нещо хубаво и сигурно, което да ви очаква в края на декември, изберете потвърдено пътуване - т.е. такова, което няма да бъде отменено, ако не се събере нужният брой туристи. Потвърдено пътуване би могло да се анулира единствено при обявяване на национална карантина или ново затваряне на граници.

Ето и 5 потвърдени екскурзии, които ще ви отведат извън граница за празничното наздраве на 31 декември.

Нова година в Египет

Египет е една сравнително близка дестинация, където да избягате от зимата и да посрещнете Нова година по джапанки, сред корали и рибки. Хургада е един от топ курортите по крайбрежието на Червено море, където по това време на годината през деня температурите стигат до 25 градуса и нагоре - идеални температури за разглеждане на пустинни забележителности, круизи до коралови островчета, а защо не и за плаж! Пътуването завършва в Кайро - с пирамидите и големия музей.

Предимства: Цената включва 2 PCR теста - преди заминаване за Египет и преди връщане в България. Директен чартър до Египет, без прехвърляне. Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (покрива и заразяване с коронавирус) и застраховка отмяна на пътуване. Депозитът при резервация в само 50 лв., а пълната сума се заплаща 10 дни преди датата на отпътуване. Гарантирано връщане на парите до 14 дни при отмяна от страна на туроператора или наложена карантина. В момента визата за Египет е безплатна.

Вижте подробности за екскурзия за Нова година 2021 в Египет.

Коледа или Нова година на Малдивите

И вие ли сте от онези хора, които имат непоносимост към студа, снега и дългите зимни месеци? Какъв по-хубав край на 2020 г. от билет за потвърдена екскурзия до Малдивите? Възможностите са две - пътуване за Коледа или за Нова година. Коледата ще е нетрадиционна, като цялата 2020-а, а Новата година ще е феноменална. Представете си как отваряте шампанското в полунощ във вилата си на плажа, палмите се поклащат, а денят на 1 януари започвате с плуване в кристалните сини води на Индийския океан.

Предимства: Директен чартър до Малдивите, без прехвърляне. В случай че екскурзията не се състои заради извънредни обстоятелства, свързани с Covid-19, ще получите всичките си пари до 10 дни. Няма нужда от виза. Малдивите се състоят от разпръснати островчета, на които се намират много от курортите, и няма големи струпвания от хора.

Вижте подробности за екскурзия за Коледа 2020 на Малдивите.

Вижте подробности за екскурзия за Нова година 2021 на Малдивите.

Нова година в Дубай

Новата година в ориенталското бижу на Арабия е легендарна - една от най-пищните и най-продължителните зари в света отбелязва настъпването на новата година. а времето е слънчево и топло, идеално за плаж.

Предимства: Директен чартър, без прехвърляне. Ако се разболеете от Covid-19 и не можете да пътувате, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. Безплатен PCR тест. Всички суми за екскурзията ще ви бъдат възстановени до 14 дни, ако тя не се състои.

Вижте подробности за екскурзия за Нова година в Дубай 2021.

Нова година в Занзибар

Една седмица на остров Занзибар е едно от най-добрите решения, които можете да вземете в края на тази луда и непредсказуема година. Слънцето напича до 27 градуса през деня, а морската вода е с температура 29 градуса. Жителите на Занзибар са ведри и усмихнати хора, плажовете са със ситен бял пясък, а водата - синя, бистра и чиста. Няма как да не забравите напълно за всичко останало.

Стандартните места за тази екскурзия са изчерпани, но все още се приемат записвания за допълнителни места при запитване (срещу доплащане) .

Предимства: Включена в цената новогодишна вечеря. При анулиране на пътуването от страна на туроператора, ще получите всичките си пари до максимум 14 дни. Включена в цената е медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, включително и при разболяване от Covid-19.

Вижте подробности за екскурзия за Нова година в Занзибар.

Нова година в Охрид

Ако палмите и плажът не са задължителни атрибути за вашата мечтана Нова година, тръгнете на запад и посрещнете 2021-ва сред снежната приказка на брега на Охридското езеро. Екскурзията е в два варианта - за Коледа и за Нова година, като за момента Нова година е потвърдена, а Коледа - все още не.

Предимства: Близка и позната дестинация. Застраховките покриват отмяна на пътуване (включително и заради разболяване от Covid-19), както и риск от разболяване на място (включително и от Covid-19). Няма визи.

Вижте подробности за екскурзия за Коледа и Нова година в Охрид