"Лас сиервас" - перуанска рокбанда от девет монахини, чиито песни са с милиони гледания в You Tube, ще свири пред папата на Световната младежка среща, предаде Франс прес.

Срещата ще се проведе в края на януари в Панама. Монахините са свирили вече два пъти пред папа Франциск - в Мексико през 2016 г. и в Перу през 2018 г., по време на неговата латиноамериканска обиколка.

Техният първи видеоклип в You Tube "Confia en Dios" ("Вярвай в Бог") е гледан 1,7 милиона пъти, а вторият - "Hoy despierto" ("Днес се събуждам") - над два милиона пъти.

В превод названието на рокбандата означава "служителките". Групата е създадена през 2014 г. Религиозните рокерки са от различни страни на Латинска Америка и Азия и изпълняват рок в обичайните си черно-бели религиозни одежди.

"Лас сиервас" вече са имали концерти в десетки латиноамерикански страни и разпространяват "божието послание" посредством рок музиката.

"Нашата музикална позиция се различава от обичайното разбиране", подчертава 22-годишната сестра Даяна, за да обясни успеха на групата.

"Това е музиката, която обичаме, тя показва това, което сме", казва сестра Ивон, която композира песните.

Съставът има около 30 рокпарчета, седем клипа и четири албума. Младите рокаджийки не уточняват какви са приходите им от интернет или как финансират заснемането на клиповете. Казват, че пеят безплатно, а постъпленията си инвестират в социални дейности.