Семейство Радфорд, което е най-голямото във Великобритания, посрещна 21-ото си дете тази седмица и майката Сю се зарече то да е последното, съобщи в. "Мейл он сънди".

Същото обещание Сю направи и миналата година, когато роди Арчи.

Новото бебе Бони Рей е момиченце. То се е родило само за 12 минути във вторник и вече се е прибрало у дома в Моркъм, Ланкашир, за радост на всички от семейството, които "са се борили кой първи да го гушне".

Сю Радфорд е на 43 години. Тя роди предишното си дете Арчи през септември миналата година. Тогава каза, че това бебе ще е последното, но през май обяви в Ютюб, че отново е бременна.

"И двамата решихме, че не искаме повече деца. С Бони семейството ни е завършено" - каза Сю Радфорд.

Съпругът й Ноел, който е на 47 години, добави: "Никой не се мисли първоначално, че може да има 21 деца. Ние планирахме да имаме три. Някои хора решават да спрат след две или три деца. Ние го направихме след 21."

Сю и Ноел се запознават, когато тя е на седем години. Първото им дете Крис се ражда преди 29 години, когато британката е едва на 14. Решават да задържат бебето, защото и двамата са дадени за осиновяване. Второто им дете Софи се ражда, когато Сю е на 17 години. Едно от децата им е мъртвородено, но то "още е част от семейството".

Семейството получава детски надбавки от 170 британски лири седмично. Заплатата на Ноел, който е пекар, е малко под 50 000 лири годишно. За храна седмично дават около 300 лири и много внимателно планират всичко. Бюджетът им за подарък за детски рожден ден е 100 лири, а за Коледа заделят от 100 до 250 лири.

В списъка им за пазар дневно са са 9 л мляко, 3 л сок, три кутии зърнени закуски. Семейството има специални договорки за отстъпки с бакалницата и магазина за плодове и зеленчуци.

Всеки ден пускат по девет перални и използват по четири ролки тоалетна хартия.

Сю и Ноел вече имат три внучета от дъщеря си Софи и едно от най-големия си син Кристофър. Те живеят от 11 години в голяма къща с 10 спални, която преди е била дом за възрастни хора.