Единайсет китайци от едно семейство сключиха брак и се разведоха 23 пъти за месец, за да получат апартаменти от държавата, съобщи АФП.

Заради градоустройствени промени във Фейцзичанцзяо в провинция Чжъцзян имотите на част от хората трябвало да бъдат експроприирани. Държавата предложила компенсация от нов апартамент с площ 40 кв. м на всички, регистрирани като жители в зоната.

Усещайки изгодното предложение, някой си Пан се договорил с бившата си съпруга г-жа Шъ, с която бил разведен от 2011 г., да сключат отново брак. Причината искрата да припламне отново била, че госпожата имала документи, че живее в градчето. Те се развели само след шест дена, но през това време мъжът получил документи за жителство, което е валидно и след раздялата, и му дава право да получи апартамент.

След като вече бил жител на градчето г-н Пар решил да осигури подобен статут и на други хора от семейството си - за 15 дена се оженил и развел със снаха си и нейната сестра.

Бившата му съпруга също не останала със скръстени ръце и сключила брак с още един бивш съпруг.

Общо 11 души, сред които братовчеди, братя и сестри, сключили 23 брака и се развели набързо.

Полицията е започнала разследване. "Младоженците" са обяснили поведението си с желанието да се облагодетелстват и са изразили съжаление.