За трета поредна година предоставят стипендии на името на ген. Стоян Тонев. Това съобщиха от сдружението "Генерал Стоян Тонев и полковник Митър Тонев".

Днес се навършват три години от смъртта на генерал-майор проф. д-р Стоян Тонев-началник на Военномедицинска академия (ВМА) в периода 2002-2013 г. и ръководител на Клиниката по кожни и венерически заболявания към ВМА от 1992 г. до 2002 г.

Наследниците на ген. Тонев учредиха през 2018 г. сдружението, което присъжда по две стипендии годишно на дипломанти от специалност "Медицина" на Медицинския университет (МУ) в Пловдив.

Паричните бонуси от по 3000 лв. се дават на бъдещи лекари от семейства с по-ниски материални възможности.

Кандидатстващите за стипендиите трябва да имат отличен успех, да са студенти в 6 курс на специалност "Медицина" и да са на възраст до 30 години. Стипендиите се предоставят с цел подпомагане на по-нататъшното им научно развитие и професионално обучение.

Регламентът за кандидатстване е публикуван на електронната страница на МУ-Пловдив, както и на сайта на сдружението.(www.generaltonev.bg). Сдружението на името на ген. Тонев организира и безплатни дерматологични прегледи в определени дни и болнични центрове; финансира юбилеен брой на сп. "Колекционер", посветен на медицинското и военното дело, и др.