Всички места от плановия прием на студенти в Университета за национално и световно стопанство, държавна поръчка, са запълнени на първото класиране с резерви, обявено днес. Това съобщи пресцентърът на УНСС.

Класираните кандидат-студенти, които искат да се запишат или да потвърдят участието си в следващите класирания, трябва да го направят от 8 до 11 юли, включително.

С цел запазване на здравето на кандидат-студентите в условията на извънредна епидемиологична обстановка, УНСС разработи уникална за България система за онлайн записване и онлайн потвърждаване за следващи класирания. Запазена е и възможността за записване и потвърждаване на място в УНСС при спазването на всички противоепидемиологични мерки.

Второто класиране ще бъде обявено на 14 юли.

Най-предпочитаните професионални направления и поднаправления, в които са включени 43 бакалавърски специалности, посочени на първо място, са "Икономика и бизнес" /5 кандидати за 1 място/, "Икономика на инфраструктурата" /4 кандидати за 1 място/, "Финанси, счетоводство и контрол" /4 кандидати за 1 място/, "Администрация и управление" /4 кандидати за 1 място/ и "Право" /4 кандидати за 1 място/.

През новата учебна година ще бъдат приети 2208 първокурсници, държавна поръчка, в редовна и дистанционна форма на обучение. Заедно със студентите, приети в платено обучение, те ще бъдат стотният юбилеен випуск на УНСС.