Сто квадратни метра нецензурни надписи и драсканици вече са отстранени от улица "Цар Иван Асен Втори", съобщават от Столичния инспекторат.

Сред почистените обекти попадат части от знаковите за улицата кооперации като "Царевец", "Асеновец" и "Трапезица", а в участъка около кино "Влайкова" са заличени десетки нецензурни надписи и символи. Работата по премахване на графитите се извършва със специализираната почистваща система "Ghibli Skid Silent", като в следващите дни предстои да бъдат почистени обекти в частта от 12-то СУ "Цар Иван Асен Втори" до бул. "Ситняково".

На улицата са установени и 28 елтабла в лош външен вид, като за тяхната промяна вече има постъпило предложение от художник за тематичното им изрисуване, а рекламна агенция предлага за своя сметка да отпечата красиви визии, с които таблата да бъдат преобразени.

Кампанията по облагородяването на градската среда по емблематичната улица "Цар Иван Асен Втори" е съвместна между Столичния инспекторат и администрацията на район "Средец".

През последната година Столичният инспекторат провежда активни действия по заличаване и премахване на грозни графити от фасади на сгради, детски градини и училища, метростанции, подлези, паметници. До този момент са премахнати повече от 4 хил. кв. м подобни надписи, информират от инспектората.