Баскетболистите на "Левски Лукойл" хванаха лопати в ръце и се включиха в организираното от зам.-кмета по екология Десислава Билева символно отбелязване на Деня на София със засаждането на нови дръвчета в Борисовата градина.

Те сложиха началото на есенния залесителен сезон, през който ще бъдат засадени над 2200 дървета в София. Първите 40 бяха засадени днес в Борисовата градина. Останалите фиданки ще бъдат засадени в паркове, градинки и зелени площи из цяла София, както и ще продължи залесяването на Новата гора край "Суходол".

"Развитието на София като зелен град е основна цел за кмета г-жа Фандъкова. Това е моята мисия и с днешната си инициатива показахме, че това е поредната ни стъпка в намирането на съмишленици да превърнем София в наистина зелен град. тази мисия. Щастлива и благодарна съм, че всички тези млади, успешни хора толкова искрено ни подкрепят и екологията на столицата ни обединява. Вярвам, че ще ставаме все повече и ще умножаваме добрите инициативи и дела", сподели Десислава Билева.

Баскетболните посланици на екологичната кауза също изразиха надеждата си, че примерът им ще бъде последван от много спортни симпатизанти и активни граждани.

"Личната отговорност, дисциплина и отборен дух са най-важни за победата", споделиха играчите на "Левски Лукойл".

А след това показаха, че могат не само да вкарват кошове на терена, но и да боравят умело с лопатата и фиданките, осигурени от Столична община.