Всяка година над 15-метровия бор на ул. "Алабин" в София се превръща в чудна елха в центъра на столицата, която зарежда минувачите с коледно настроение.

В 17:00 ч. започва празничната програма, в която ще участват вокална група от столичния център за работа с деца "Бели Брези", детски хор и детски танцов ансамбъл към Националния учебен комплекс по култура, студио за модерен балет "Киви", детска вокална студия "Дъга", вокална формация "Трикси", младите певци от вокално "Студио Артес".

За празничното настроение ще дадат своя принос и вокална група "Чудните калинки", детско танцово студио "Хорце", експериментална театрална студия "Игра" към общинския културен институт "Средец", Николай Манолов и група "Мастило". Ученици от 144 СОУ "Народни будители" ще представят коледарски игри, песни и наричания.

Ретро трамвай ще се движи от 14:00 до 18:00 ч. по маршрут - пл. "Възраждане" - пл."Журналист" - пл. "Възраждане".

Въведени са промени в движението в центъра на София по повод запалването на светлините на коледната елха в града.

От 06.00 до 22.00 часа на днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участващите в украсата на елхата и официалната церемония на запалването на коледните светлини на елхата по ул. „Алабин” между ул. „Цар Калоян” и ул. „Леге”.

От 16.30 часа днес до приключване на мероприятието е забранено влизането на пътни превозни средства по ул. „Алабин” между ул. „Леге” и ул. „Цар Калоян”.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.