На Международните игри за деца с онкохематологични заболявания в Москва сребърен медал в дисциплината "Плуване" е спечелил 13-годишният русенец Никола-Денис Ставрев. Това съобщиха от фондация "Александър Русев", която подготвя физически безвъзмездно деца със заболявания.

Никола-Денис Ставрев е бил диагностициран с остра лимфобластна левкемия и след тежка борба със заболяването вече пета година е в ремисия. Той е подготвян от Илиян Русев - Скури и Теодор Цветков, от фондация "Александър Русев"

В надпреварата в Москва, в която са се включили деца от 15 страни, участие са взели 26 българчета. Те говорят на един език - този на победата над болестта. Празнуват живота, защото всички са победители!

Българските участници спечелиха десет медала. Златни медали в дисциплина бягане завоюваха Александър Гочев и Дарина Димитрова, Йоан Тончев и Петър Гесов са със златни медали в стрелбата.  Със "сребро" се окичиха Венцислав Пирев (тенис на маса) и Цвети Антонова (стрелба), с "бронз" - Деница Канелова (тенис на маса) и Константин Георгиев (стрелба).