Най-младият депутат в 49-ото Народно събрание е от Русе, показват справките в Централната избирателна комисия /ЦИК/. Това е 23-годишният областен координатор на ГЕРБ в Русе Георги Кръстев

Президентът Румен Радев свика първо заседание на новоизбраното 49-о Народно събрание на Велика Сряда. Седем депутати от 19-МИР-Русе ще положат клетва - Мартин Димитров и Иван Белчев от ПП-ДБ, Десислава Атанасова и Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС, Златан Златанов от "Възраждане", Иван Иванов от "БСП за България" и Ализан Яхова от ДПС.

Справка в ЦИК показва, че най-младият депутат в новия парламент ще бъде областният координатор на ГЕРБ-Русе и втори в листата на коалицията - Георги Кръстев, който е на 23 години.

Георги Кръстев е роден през декември 1999 година в Русе. Завършва МГ "Баба Тонка" с отличие и в момента е студент по специалността "Право" в Русенския университет. Има множество академични и спортни постижения.

Най-възрастният депутат, който ще открие и ръководи първото пленарно заседание също е от ГЕРБ. Това е 71-годишният Вежди Рашидов, който беше председател на 48-ото Народно събрание.