За 103-та поредна вечер протестиращи поискаха оставката на премиера и главния прокурор. Спадналата с развалянето на времето численост не попречи на демонстрантите да изразят недоволството си по нов начин - с хвърляне на яйца и домати, но не по сградата на Народното събрание, а по тази на Министерството на отбраната.

Всички снимки вижте тук >>

Протестиращите се събраха към 20 часа около фонтана пред Президентството. Час по-късно те се насочиха към МО със закана да "сготвят омлет". Въпреки традиционно засилената охрана, групата беше допусната безпрепятствено до централния вход, където в продължение на 10-ина минути изсипа арсенала от яйца и домати.

Акцията пред Министерството на отбраната беше породена от недоволство спрямо поведението на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, изразил преди ден възмущение от поведението на протестиращ, отишъл на събитие, за да му поиска оставката.

Участниците бяха приготвили и колекция от макети и играчки на самолетчета и военна техника, която да дадат на министъра на отбраната. Според тях той е "човекът, който си играе по цял ден с танкове и самолетчета".

Снимка: БТА

След акцията пред Военното министерство протестиращите се насочиха към Орлов мост. Част от тях се разотидоха, а други за кратко блокираха кръстовището. Протестът премина без напрежение, а полицейското присъствие в центъра на София остава засилено.

Снимка: БТА

Снимка: БТА