Партията на вицепремиера Красимир Каракачанов - ВМРО, се регистрира днес за участие в парламентарните избори на 4 април, след като се отказа от коалицията с НФСБ на Валери Симеонов реши да се яви самостоятелно. 

Документи подадоха още "Атака" на Волен Сидеров, "Русофили" на бившия депутат от БСП Николай Малинов и "Консервативно обединение на десницата" (КОД) на бившия зам.-председател на ДСБ Петър Москов.

Документите със 7700 подписа в подкрепа на ВМРО в ЦИК внесоха председателят на предизборния щаб Юлиан Ангелов, депутатите Александър Сиди и Мария Цветкова, общински съветници и членове на  Националния младежки комитет. 

"Надяваме се повече българи де припознаят патриотичната кауза. Очакванията ни са добри. Искаме да изместим ДПС по резултат - имаме потенциала. Хората видяха, че ВМРО изпълнява нещата, които обещава", заяви Ангелов пред медиите и напомни за успешните за ВМРО избори за Европейски парламент и местен вот.

Той изброи и какво са направили по време на участието си в управлението:

"Обещахме 300 лв. пенсия и го направихме. Повишаване на доходите и това вече е факт - вдигна се минималната работна заплата; в сектор отбрана заплатите скочиха над 40%; в полицията и образованието доходите също се повишиха няколко пъти. Вече всички семейства с деца получават помощ от държавата. Чрез данъчни облекчения всяко семейство ще получава, както следва - 450 лв. за едно дете, 900 за две, 1350 за три и т.н. Направихме и първите стъпки към въвеждането на безплатна детска градина. Вкарали сме в парламента и Закона за вечния длъжник, който не намери нужната подкрепа в този, но ще реализираме в следващия парламент! Спряхме скандалната Истанбулска конвенция, антидетската стратегия, противопоставихме се срещу опитите да се узакони еднополовото съжителство през Закона за домашното насилие и т.н. Спряхме социалния паразитизъм на маргиналните групи, въведохме обществено полезния труд в полза на държавата за несоциализираните субекти и т.н."

Снимка: Пресцентър на ВМРО

Документите на атака внесоха лидерът Волен Сидеров и известните му съпартийци Десислав Чукулов и Магдалена Ташева. Сидеров заяви, че тези избори ще бъдат манипулирани, но въпреки всичко може и да има изненади и те да се озоват в новия парламент.

Снимка: БТА

"Съставът на ЦИК трябва да бъде сменен, тъй като той вече е извършил законово нарушение, приемайки едно решение, което съдът, Върховният административен съд го отхвърли. Ние сме сигурни, че сега в момента отиваме да участваме в един купен мач. Това е нашето виждане. Ако питате "Добре, защо ще участвате тогава в купен мач?", защото сме "Атака", заяви бившият депутат, който сега е общински съветник.

Регистрацията на "Атака" не мина без скандал - Сидеров влезе в пререкания със служителите на НСО, които не допуснаха оператор на партийната телевизия да снима подаването на документите. След спора все пак медията беше допусната в сградата на ЦИК, а Сидеров обяви, че очаква "всякакви мръсни номера" до изборите.

Лидерът на КОД Петър Москов пък каза, че партията му имат конкретни решения за проблемите в България, а не само празни приказки и обещания.

"КОД е дясна консервативна партия. КОД се основа, за да защитава ценностите на дясното. Нашите идеологически противници в тази кампания и по принцип, са онези говорители на розовия революционен хаос, които както винаги обещават светло бъдеще, но не казват нищо за конкретните, реалните решения на гражданите", заяви Петър Москов.

Снимка: БТА

На излизане обаче Сидеров се здрависа със своя съмишленик по отношение на Русия - русофилът Николай Малинов.

Самият лидер на "Русофили" заяви: "Ние сме за мир и сътрудничество между изтока и запада, ние сме за сътрудничество с Русия. "Не!" на разделението на България на мутри и талибани, което на нас страшно не ни харесва и не ни устройва".

Снимка: БТА

Така общо 20 станаха партиите и коалициите, които желаят да се включат в парламентарните избори до този момент. Очаква се днес това да направи и "Има такъв народ" на Слави Трифонов. След 48 часа изтича срокът за регистрация.