Общинският съветник от "Съюз за Пловдив" и бизнесмен Владимир Кисьов ще води листата на ВМРО за Пловдив област на парламентарните избори. Той ще бъде част от гражданската квота, обяви на пресконференция председателят на партията Красимир Каракачанов, който представи част от кандидатите за депутати.

"Имам опит като политик над 15 години и като предприемач 30 години", заяви при представянето си Кисьов.

Така на практика дългогодишните партньори в "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева и Владимир Кисьов се оказват опоненти на изборите на 4 април, след като преди това стана ясно, че Каназирева ще оглави листата на ГЕРБ за област Пловдив.

Решението на Владимир Кисьов да оглави листата на ВМРО в Пловдив не е обвързанос със "Съюз за Пловдив".

 

"Решението на инж. Кисьов за участието му в листата на ВМРО е взето индивидуално. Не са водени разговори с членовете на организацията и с мен, като председател. Няма решение на изпълнителния съвет на "Съюз за Пловдив". До този момент организацията винаги е била единодушна по отношение на вземането на толкова важни решения. Гарантирам пред всички наши членове и симпатизанти, че тази практика няма да бъде нарушена. Г-н Кисьов е доказан общественик, предприемач и свободен човек, неговата кандидатура е гражданска. Ето защо му пожелаваме успех в пътя, който е избрал към българския парламент", заяви председателят на съюза Евелин Парасков.

Владимир Кисьов е водач на листата на ВМРО в Пловдив

Снимка: Общинският съвет в Пловдив

Общо 105 представители на гражданската квота влизат в листите на ВМРО, 8 от тях са водачи. Сред тях са икономистът Кузман Вълев, арабистът и международен анализатор Боян Чуков, ген. Кирил Радев, Арлин Антонов, проф. Христо Смолянов, актрисата Ернестина Шинова