"Първо трябва да намерим политическа подкрепа за програмата на този кабинет, след което ще говорим за персонален състав". Това каза номинираният за министър-председател Асен Василев, след като получи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в президентската институция.

Асен Василев, Кирил Петков, Андрей Гюров, Никола Минчев разговаряха в президентската институция повече от час, съобщи БТА.

Асен Василев обясни, че е изключително важно нещата, които са заложени в тази програма да се случат точно в тези шест месеца.

За парламентарната подкрепа, необходима на следващия кабинет, Василев коментира, че държат на 121 народни представители в пленарна зала, които да застанат много ясно зад програмата, и които, по думите му, да застанат много ясно и срещу крупните бизнес интереси.

Снимка: БТА

След краткото изявление номинираният за министър-председател Асен Василев бе изведен от охраната на НСО през задния вход, за да избегне протестиращите граждани.

Снимка: БТА

Охраната на НСО изведе и министър-председателя в оставка Кирил Петков, председателя на парламента Никола Минчев и на парламентарната група Андрей Гюров.

Снимка: БТА

Асен Василев бе проследен от телевизионни екипи при преминаването му през задния двор на президентството и храм-ротонда "Св. Георги", след което, за да отклони журналистическите въпроси мина през задния вход на хотел "Балкан".

Снимка: БТА

Получилите мандат от президента не отговориха на журналистическите въпроси.

Още снимки ВИЖТЕ ТУК>>