След близо осем часа напрегнати разговори завърши заседанието на малката коалиция в Министерския съвет. Направено бе съобщение от Обединените патриоти за инфарктно тежкото и дълго заседание на малката коалиция. Официални изявления нямаше, но имаше обещание за такова за утре, сряда, около 9 часа.

Валери Симеонов ще направи изявление утре сутринта, преди началото на правителственото заседание, съобщи служителка от кабинета на вицепремиера в оставка.

От сградата на Министерски съвет излезе и вицепремиерът Красимир Каракачанов, но без да коментира какво са решили патриотите. Двамата останаха сами в кабинета на Симеонов.

Лидерите трябваше да изберат заместник на вицепремиера в оставка Валери Симеонов. Те са обсъдили и конкретни имена. Очаква се новият вицепремиер да бъде предложен от НФСБ.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров на излизане каза, че премиерът Бойко Борисов ще каже кой е заместникът на Симеонов. "Оставаме във властта. Премиерът и вицепремиерът ще ви кажат останалото, аз съм един прост депутат", каза на излизане Сидеров.

Заседанието на малката коалиция ОП продължи близо 6 часа. То бе предшествано от събиране на голямата коалиция в кабинета на премиера Бойко Борисов рано сутринта, между 8 и 9 часа.

Канал 3 съобщи, че от участници в заседанието са разбрали, че Симеонов е предложил своя началник-кабинет Мариана Николова, на което остро реагирал Волен Сидеров. Именно заради тази номинация Сидеров напуснал предсрочно коалиционния съвет на патриотите и си тръгна още около 16 часа.