Всичко е наред, всичко изчистехме, няма проблеми в Обединени патриоти.

Това заяви лидерът на "Атака" и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров пред медиите след заседанието на малката управляваща коалиция в сградата на Министерския съвет.

Кой ще е вицепремиер ще реши премиерът, аз съм прост народен представител, каза на преследващите го представители на медиите лидерът на "Атака".

Разбира се, че оставаме!, отговори Сидеров на въпроса дали патриотите ще останат във властта.

И се обърна към журналистите: "Ще ме изпращате ли?" Той не пожела да коментира повече и не вижда повод за изявления след днешното заседание на коалиционния съвет на "Обединени патриоти". Вървейки с бърза крачка, придружаван от депутата Десислав Чуколов, Сидеров заяви, че няма да прави изявления.

 Той не се спря нито за миг пред медиите в МС и не коментира инфарктното заседание на коалицията, което продължи цял ден. Лидерът на "Атака" пристигна в Министерския съвет между 8-9 часа за заседанието на голямата коалиция с участието на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

След това Волен Сидеров остана на разговор с Валери Симеонов в неговия вицепремиерски кабинет, а по обед в МС се завърна Красимир Каракачанов и се състоя заседание на малката коалиция. В него, освен лидерите, участваха зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев, другият зам на Симеонов - Валентин Касабов, Християн Митев, както и Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов от ВМРО. Те трябваше да изгладят напрежението помежду си в "Обединени патриоти" след подадената оставка от Симеонов и поисканата на Каракачанов от страна на Сидеров. И едва след това да решат кой ще бъде вицепремиер от името на коалицията ОП на мястото на Симеонов.