Валери Симеонов се извини на засегнатите от изказването му за "тези уж болни деца". "Поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени от моето изказване пред телевизия СКАТ", заяви вицепремиерът в кратко изказване преди заседанието на Министерски съвет.

"Направих изявление какво е моето отношение към децата с увреждания, самият аз съм потърпевш в моето семейство. Не съм целял да обидя когото и да било", добави Симеонов. 

Вицепремиерът поясни, че не е нужно да се аргументира повече за това какво е отношението му към децата инвалиди и хората с увреждания и дори подчерта, че е подпомагал с каквито средства му е възможно такива хора и деца с увреждания.

Премиерът Бойко Борисов покани тази сутрин на Коалиционна среща в Министерски съвет лидерите на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров, за да опита да постигне помирение между тях след последните скандали в малката коалиция. Именно след нея 

"Отивам на среща при премиера, не можем да отидем и да извадим от къщи Волен Сидеров, за да дойде на коалиционен съвет. Не очаквам нищо, всичко е възможно", коментира малко по-рано в ефира на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов. Той обясни, че до този момент не се е извинявал, защото никой не е искал това от него, а е ставало дума единствено за оставка. След Коалиционната среща обаче по настояване на партньорите Симеонов реши да поднесе извинение на засегнатите.

За незабавна оставка на Симеонов настоя Сидеров. Вчера той отказа да отиде на съвет на малката коалиция със Симеонов и Красимир Каракачанов, който отправи поканата. Тази сутрин лидерът на "Атака" пристигна с папки с изказвания на Симеонов от 2016 година, в които той казва, че България може и без Борисов.