Повод за думите му стана изразеното вчера мнение на другия вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков, че в следващия бюджет парите за сектор "Сигурност" ще бъдат намалени за сметка на образование и култура. На това Цветанов отговори, че не Дянков разпределя бюджета. 

"Не смятам, че темата сигурност трябва да превръщаме в тема за говорене в свободното пространство. Защото виждате какво се случи, например във Великобритания. Българското правителство и парламентът са тези, които определят бюджета на страната", повтори и днес Цветанов.

Той посочи още, че всяко от министерствата дава своите предложения за бюджета. После те се внасят в НС.
"Трябва да има сериозен дебат по темата. Внася се в НС и има сериозен дебат", припомни процедурата силовият вицепремиер. 

Цветанов и Дянков досега демонстрираха различните си виждания за даренията в МВР, за работата на митниците и на шефа им Ваньо Танов, както и около скандала с "Лукойл Нефтохим".
Премиерът Бойко Борисов обаче заяви, че двамата вицепремиери работят добре заедно.

ГЕРБ ще участва в изборите без нито едно дарение, а със субсидията на партията, каза още Цветанов, цитиран от "Фокус".

„Забранихме даренията от физически и юридически лица, въпреки че направихме проверка и няма дарение от нито едно криминално проявено лице. Има община, която казва: „Искаме да дадем сграда на МВР, защото искаме пожарникарите да работят по-добре”. Все пак трябва да мислим и за работните места на служителите”, каза още вътрешният министър.
Той добави, че МВР разполага с около 3,5 млн. лева, които са дарения в натура и са за консумативи за изпълнение на преките задължения.