"Удивително е как в кампанията за местна власт на най-бедната държава в ЕС никой освен БСП не говори достатъчно за работни места и за социална политика. Затова на тези избори ключовата дума е промяна, а кандидатът, който олицетворява промяната тук в Кърджали е Милко Багдасаров", заяви лидерът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев. Той посети Кърджали, за да подкрепи кандидатите на левицата за предстоящите избори.

Един от основните приоритети на Милко Багдасаров, кандидат за кмет на Кърджали и дългогодишен директор на училище "Петко Рачов Славейков", което Станишев определи като "едно от най-добрите в цялата държава", е свързан с осигуряването на възможности за успешна професионална реализация на младежите от региона. "Младите хора ще се върнат в Кърджали, когато могат да намерят реализацията си тук. Реализация, която да им осигури добри доходи. Нека имат условия да отгледат децата си тук.", заяви кандидатът за кмет от левицата и допълни, че според проучвания над 50 % от анкетираните искат промяна в местната власт в региона.

"Затова изборите в края на месеца ще са тест дали ще продължим да търпим назначаването на партийни калинки или Кърджали ще се отвори за младите кърджалийци, които чакат шанс да се реализират, а не да изпращат пари на семействата си от столицата или от чужбина", категоричен е Сергей Станишев.

"За съжаление, бъдещето на младите като че ли изцяло отсъства от националния дебат по време на тази кампания.", отбеляза президентът на ПЕС. Тази тема е от особено значение за него, заради усхешното иницииране на Европейския младежки план, в който са залегнали Младежката гаранция, Детската гаранция, увеличаване на Еразъм+ и Културният чек.

"Местните ибори са важни като база за парламентарните избори. Те задават посоката на политическите процеси на национално ниво. Националната промяна трудно ще стане, без промяна на места. БСП има уникален шанс да възстанови позиции, загубени през 2015 г. Има умора от ГЕРБ", твърди Станишев.