ГЕРБ имат реални притеснения да не загубят изборите и това личи от изказването на Бойко Борисов в неделя, каза президентът на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от Фокус. Той обърна внимание, че Борисов е атакувал пряко Елена Йончева, а през седмицата е последвало обвинението срещу нея. Според Станишев това ще я превърне в герой.

Цветан Цветанов: Нямаме нищо общо с атаката срещу Йончева >>

ГЕРБ имат много мощна мобилизационна структура - всички го знаем. Ползват всички ресурси на властта, каза Станишев. БСП има всички шансове да бъде първа политическа сила на тези европейски избори, изтъкна той.

На въпрос как темата за водачеството на листата се отразява на членовете на БСП, Станишев отговори, че има два потенциални риска: БСП да подари на ГЕРБ победата на евроизборите; да не се постигне вътрешна мобилизация на избирателите на партията.  

Днес се провежда четвъртото заседание на 49-ия Конгрес на БСП. Заседанието започна с анонсиране на разследващ филм, който доказва корупция на най-високо равнище в правителството. За излъчването му предупреди лично лидерът Корнелия Нинова от трибуната на зала 3 в НДК.