Всеки един политически лидер има правото да мотивира и да алармира за проблеми, ако има такива. За предстоящите избори през тази година ние трябва да бъдем много нащрек и същевременно да се подготвим максимално добре. Това заяви в студиото на "Панорама" по БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той беше и категоричен, че нямат нищо общо с атаката срещу Елена Йончева.

Що се касае до лампичките и дали ГЕРБ ще бъде под БСП, че това е малко несериозно и никога не е стояло на дневен ред в ГЕРБ, но това в никакъв случай не ни прави самоуверени, а ни прави достатъчно отговорни да се подготвим достатъчно добре за предстоящия вот. Защото пред нас не е дилемата дали ще бъдем първи, а въпросът е дали държавата ще продължи по същия път, по който е вървяла досега с това успешно председателство, каза още Цветанов.

Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ: С премиера имаме една цел, една отговорност в това да имаме изборен успех и да имаме успешен управленски мандат. И Борисов, и аз сме различни хора. Всеки има своя темперамент, всеки има своята способност да може да мотивира хората на публични мероприятия. Премиерът беше много ясен с това, което направи като послание към всички, които бяхме в препълнената зала в НДК. Той каза, че трябва да имаме по-голяма публичност и по-добро представяне на свършеното от управленските мандати в местната и в изпълнителната власт. Според мен, това някои го тълкуват като критика, но аз смятам, че това може да бъде достатъчно мотивиращо за всеки един от нас, защото действително имаме някои слабости в това, че в някои от политическите фигури в ГЕРБ не са достатъчно активни.

Във връзка с казуса "Елена Йончева" Цветан Цветанов заяви, че съдът да е този, който трябва да прецени, защото по думите му, Елена Йончева може да е невинна до доказване на обратното.

"Ако погледнем реално за някакви атаки, Елена Йончева беше човекът, който направи най-острите атаки и се опита да бъде политическият инструмент, прикривайки се зад журналистическите си разследвания. Президентът Радев първи се усъмни в нейните качества и той я освободи от президентството и тя отиде в БСП. БСП използваха и употребиха Елена Йончева, защото всичко това е от агресивното поведение и с това винаги да бъдат контрапункт на всичко, което се прави в държавата. Категорично нямаме нищо общо с атаката срещу Елена Йончева. Имаме само една ясно изразена позиция със съответните информационни съобщения, които са прочетени в открити източници от Делян Добрев и това е, което е дадено като възможност да бъде проверено от прокуратурата. Много са сигналите, които са внасяни", заяви Цветанов.

Той каза още, че в ГЕРБ винаги са признавали грешките си и ГЕРБ има способността, когато са в управление и когато не са в управление, да говорят за грешките си. Това е силата на един политик, на една политическа сила, която може да го каже и да застане с лицето си пред избирателите си, допълни Цветанов.