Областната дирекция на МВР в Плевен е с нов директор. Досегашният старши комисар Веселин Вътов остава на работа в системата.

Комисар Вътов сам е поискал да бъде преназначен на друга длъжност в системата на МВР, уточниха от пресцентъра на Министерството за БНР.

Директор на Областната дирекция на МВР в Плевен става комисар Живко Ламбов, досегашен началник на сектор БОП.

През август се появи информация в медиите, че вътрешният министър Калин Стоянов е привикал 11 полицейски шефове на Областни дирекции на МВР, сред които е бил и Веселин Вътев, като е поискал от тях да се разделят с постовете. Малко след това започна вълна от рокади на върха в системата, но смяната на Вътев беше отменена.

Преди два дни бе сменен и шефът на районното полицейско управление в Стамболийски с началникът на 3 РПУ Пловдив Венелин Костов. При представянето му директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов обяви, че се очаква от него да се повиши ефективността на работата на полицията в Стамболийски, както и да се намери правилен подход, за да се превъзмогне породилото се отношение към районното управление след  убийството на 24-годишния Димитър Малинов в края на юли.

В началото на месеца беше сменен и шефът на полицията в Перник, като тогава не беше посочена конкретна причина. През септември пък бе назначен нов директор на полицията в Монтана. Месец по-рано бяха назначени и нови директори на полицейските дирекции в Бургас и Русе.